Het vervangen van een Samsung S6 batterij

0

De Samsung Galaxy S6 is in april 2015 gelanceerd en vrijwel meteen werd er geklaagd, omdat het niet mogelijk zou zijn om de batterij te verwisselen. Bij de vorige Samsung telefoons was dit eenvoudig, maar bij de S6 is dit plotseling veranderd. Voor degenen die om deze reden de telefoon niet willen aanschaffen is er wel ‘goed’ nieuws; het is wel mogelijk om de batterij te vervangen, maar het vergt enkel iets meer geduld. Wil je meer weten over het vervangen van een Samsung S6 batterij? Lees dan verder.

Professionele reparateur
Je kunt ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan om de batterij van de S6 te vervangen. Samsung geeft echter aan dat je dit het beste kunt laten doen door bijvoorbeeld een professionele reparateur. Aangezien het een vrij ingewikkelde klus is, kun je iets beschadigen als je het zelf wilt doen. In dat geval heb je geen recht meer op garantie. Laat je de batterij vervangen door een professional, dan is er niets aan de hand als er iets fout gaat en krijg je gewoon de garantie waar je recht op hebt.

De batterij vervangen
Het vervangen van een Samsung S6 batterij is als je geen expert bent niet eenvoudig, maar als je de handleiding goed volgt, is het wel mogelijk. Als eerste moet je het simkaartslot verwijderen, waarna je heel voorzichtig de achterkant er vanaf kunt halen. Doe dit echt voorzichtig om barsten te voorkomen. Hierna wordt een printplaat zichtbaar die vast zit met een aantal schroeven. Met een speciale schroevendraaier kun je deze allemaal losmaken en daarna de printplaat verwijderen. De batterij wordt nu zichtbaar. Om deze eruit te kunnen halen, moet je nog eerst de batterij connector losmaken. Als je dat gedaan hebt, kun je de batterij eruit halen en vervangen voor een andere batterij. Plaats vervolgens alles weer zo terug zoals je het net hebt verwijderd.

De S6 leeft langer dan de batterij
Zoals je hebt kunnen lezen is het vervangen van een Samsung S6 voor een nieuwe batterij mogelijk. Hieronder enkele webwinkels die de originele batterijen verkopen

WinkelBeoordelingBezorgtijdPrijs
logogsmbatterijstervoor 18:00 uur besteld
dezelfde dag verzonden.
€ 44.95Bestel
logobatterijtelefoonstervoor 18:00 uur besteld
dezelfde dag verzonden.
Share.

About Author

Leave A Reply