Samsung Galaxy S6 en S6 edge hebben beste display ooit gemaakt

0

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 edge beschikken beiden over de beste AMOLED displays die ooit zijn gemaakt. De displaykwaliteit is uitmuntend. DisplayMate is een bedrijf dat testen, reviews en displays met elkaar vergelijkt. Ook de displays van de S6 en S6 edge hebben ze onder de loep genomen en ze vinden dat de S6 en S6 edge uitstekende displays hebben.

Het display van de Galaxy S6 en S6 edge komt overeen met die van de Galaxy Note 4 wanneer het gaat om de complete ervaring, maar gaat nog een stukje verder als het gaat om snelheid en techniek. Engineers van Samsung hebben het voor elkaar gekregen om de S6 en S6 edge van een display te voorzien dat gelijkwaardig, al dan niet nog een stukje beter is dan bij de Note 4. DisplayMate vindt het knap dat het de engineers is gelukt om dit type display in een nog kleiner device te verwerken.

5.1 inch Quad HD Super AMOLED display

Zowel de S6 als de S6 edge beschikken over een 5.1 inch Quad HD Super AMOLED display. De pixel density van dit scherm is 577 pixels per inch (ppi). Dat is 77% meer pixels dan bij de Samsung Galaxy S5. Het display is in staat om hele kleine woordjes op een webpagina of in een e-book scherp weer te geven en kleine afbeeldingen en thumbnails ogen nog scherper. Het geavanceerde display kan achtergrondkleuren, letters en afbeeldingen nog scherper en helder weergeven waardoor je een soort van 3D effect krijgt.

Zeer scherpe afbeeldingen en video’s

Gebruikers van de S6 en S6 edge kunnen genieten van zeer scherpe afbeeldingen en video’s. De response snelheid is nog sneller en is nu 0.01ms. De Super AMOLED display kleurenweergave ligt 90% boven Adobe’s RGB kleuren en heeft een contrastratio van 100.000:1. DisplayMate is enthousiast over de verbeteringen van de pixel resolutie van de S6. Deze is 2560×1440. De kleurweergave is absoluut nauwkeurig, haast niet te onderscheiden van echt. Het display leest fijner en het contrast is erg goed. De energiebesparing bij dit display is 20% beter dan bij de Galaxy S5.

Display ook buiten en bij veel zonlicht goed af te lezen

Bij veel smartphones speelt het probleem dat te weinig achtergrondlicht en reflectie ervoor zorgt dat het display slecht af te lezen is wanneer je buiten bent, vooral op dagen dat er veel zonlicht is. Bij de Galaxy S6 en 6 edge speelt dit probleem niet. Wanneer het display op auto-brightness wordt gezet kan het display 784 cm/m2 tonen. Ook is het display minder reflectief dan die van alle voorgaande Galaxy modellen. Lichte schermgedeeltes worden lichter gemaakt en donkere gedeeltes donkerder. Ook het videocontrast wordt beter weergegeven. De weergave is zo scherp en helder dat het een 3D effect heeft. Voor de gebruiker is het display echt geweldig.

De Adaptive Display modus van de Galaxy S6 is behoorlijk verbeterd. Deze modus kan een bepaalde comfortabele, levensechte kleurweergave tonen gekoppeld aan de omgeving van de smartphonegebruiker. Dit resulteert in een zeer goede kleurweergave, scherpte en contrast. Zelfs wanneer er veel licht aanwezig is, blijft het scherm prettig om te lezen.

Samsung Galaxy S6 edge heeft aan weerszijden een gebogen display

De Galaxy S6 edge beschikt over aan weerszijden een gebogen display. Samsung heeft er hard aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen gebogen schermonderdelen (randen) te maken waarbij de afbeeldingskwaliteit toch gehandhaafd blijft. Samsung heeft bij het het proces gebruik gemaakt van 3D Thermoforming. Dit is een technologie die ontworpen is door Samsung. De productie resulteert in een prachtig ontworpen display dat ook nog eens functioneel is. De Samsung Galaxy S6 en S6 edge beschikken beiden over het Gear VR Innovator systeem. Dit zorgt voor een nog hogere waarde van de ppi. In vergelijking met de Galaxy Note 4 is het 11% verbeterd. VR content wordt nog scherper weergegeven. Dit is vooral te merken bij het afspelen van hoge resolutie films, TV shows, VOD diensten en afbeeldingen.

Share.

About Author

Comments are closed.